Ulaş Güvenç

  • 0533 678 28 76
  • iletisim@uzmdrulasguvenc.com

Kaş ekimi nedir?

Kaş Ekimi, kaşlar özellikle kadınların bakım rutinlerinde en önem verdikleri kısımlardan biri olup; genel anlamda ise kadın ve erkek fark etmeksizin yüz güzelliğine etkisi olan en önemli faktörlerden biridir. Kaşlar şekil, kalınlık ve hacim yönünden yüz ile uyumlu olduğunda kişinin görünümüne genç, dinamik ve canlı bir görünüm sağlar.

Ayrıca bakış ve yüz ifadesini belirlemesi açısından da oldukça önem taşımaktadır. Bu nedenle kaş ekimi doğal bir görünüm sağlaması, bir ömür boyu kalıcı olması ve operasyon sırasında kişide ağrı, acı hissedilmemesi nedeniyle günümüzde, ülkemizde ve dünyada en çok tercih edilen estetik operasyonlardan biri olmaktadır.

Yaş, ırk, cinsiyet, bazı metabolik ve psikolojik kaynaklı hastalıklar, hormonlar, genetik faktörler, kazalar, yanıklar ve yıllar içinde kaşların yanlış bir şekilde alınması gibi nedenlerden dolayı kaşlarda seyrelme, dökülme meydan gelmekte; kaş ekimi ise bu sorunlara kalıcı bir çözüm sağlamaktadır.
Kaş ekimi nasıl yapılmaktadır?

Yüzde en dikkat çeken yer olan ve yüz ifadesini doğrudan etkileyen en önemli bölgelerden biri olan kaşların ekimi yapılmadan önce hekim tarafından ayrıntılı muayene ve inceleme yapılarak kişiye özel ve yüze en uygun kaş tasarımı yapılmaktadır.

Kaş ekimi operasyonu saç, sakal ve bıyık ekiminde de en sık kullanılan yöntem olan FUE (Folicular Unite Extraction) ekim tekniği ile yapılmaktadır. Lokal anestezi altında gerçekleştirilen işlem yaklaşık olarak 2-6 saat kadar sürmekte operasyon sırasında ağrı, acı, sızı hissedilmemektedir.

Hasta aynı gün işlem yapılacak olan muayenehanemizden taburcu edilmektedir. Kaş ekiminde ense bölgesinden ya da hekimin uygun gördüğü vücudun diğer bölgelerinden alınan kökler kullanılır.

İlginizi Çekebilir!  Göz Altı Işık Dolgusu Mersin

Mikropunch denilen cımbıza benzer medikal bir alet kullanılarak alınan kökler, daha önce hekim ve hasta arasında yapılan ayrıntılı görüşme sonucunda yüze en uygun şekilde tasarlanan ve çizimi yapılan kaş bölgesine belirli bir açıyı içerecek şekilde belli bir yönde yerleştirilir.

Kökler; kaşın iç bölgesi yukarıya doğru, orta kısımlar yere paralel ve dış kısımlar aşağıya yönelmiş bir şekle sahip olduğundan ve saçlardan farklı olarak ciltten yaklaşık 10-15 derecelik bir açı ile çıktıklarından dolayı operasyon sırasında safir bıçak (Sapphire Blade) ile ince kanallar açılır ve çok dikkatli bir şekilde yerleştirilirler. Böylece hastanın var olan kaşlarına ve tasarlanan plana göre ekimi yapılan kaşlar oldukça doğal bir görünüm kazanır.

Kaş ekimi öncesi dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Ekim işlemi öncesinde hekim tarafından ayrıntılı muayene sonucu gerekli tahliller yapılarak hastanın sağlık durumu ve işleme uygun olup olmadığı kontrol edilir. Ekim yapılacak bölge kontrol edilerek ne kadar kıl kökünün gerekli olduğu belirlenir.

Kıl kökü sayısı her hastada farklı olmakta; kişinin isteği ve ekim işleminden beklentisi, kaşların seyrek ya da hiç olmaması, kalınlığı, şekli ve yüze uygunluğu gibi farklı kriterler üzerinden belirlenerek ekim işlemi yapılır.

Ekim işlemi sırasında kanama riski oluşturan ilaçlar (kan sulandırıcı ilaçlar ya da aynı etkiye sahip ilaç takviyeleri ve çaylar) kullanılmamalıdır. İşlem günü hekime danışılmadan hiçbir ilaç alınmamalı; hastada düzenli ilaç kullanımı var ise operasyon öncesi hekim bu konuda bilgilendirilmelidir. Son olarak yüz ve göz bölgesine herhangi bir kozmetik ürün, krem, losyon ya da kimyasal içerikli bir ürün sürülmemeli ve işleme gelmeden önce yüz temizliği mutlaka yapılmalıdır.

Kaş ekiminden sonraki süreç ve dikkat edilmesi gerekenler nedir?

Ekim bölgesinde 5-7 gün içinde çok ufak, nokta şeklinde kabuklanmalar ve kan pıhtıları görülebilir. Fakat bu kabuklar hızlı bir şekilde döküldüğünden hasta çok kısa bir süre içinde günlük hayatına ve işe dönebilir. Kaş ekiminden sonraki gün, hasta ilk kontrole gelir. Hastanın ekim işlemi gerçekleştirilen kaş bölgesine yıkama işlemi yapılır ve hastaya nasıl yıkama işlemi gerçekleştirileceği ayrıntılı olarak anlatılır.

İlginizi Çekebilir!  Ulthera Mersin

Hasta operasyon sonrasında yaklaşık 7-10 gün içinde tekrar kontrole gelir ve ekim bölgesi hekim tarafından muayene edilir. Ekim işleminden yaklaşık 3 ay sonra ekilen kaşlar çıkmaya başlar. Ortalama 8-10 ay içerisinde de operasyon sonucu tam olarak görülmeye başlar. Operasyondan 1 yıl sonra ise kaşlar son şeklini alır. Ekim sonrası iyileşme döneminde özel bir ilaç kullanımı gerekmez.

Kaş ekimi yapılan kişinin 7-15 gün süreyle güneş ışığına maruz kalmaması, spor yapmaması, denize veya havuza girmemesi, solaryum yaptırmaması gereklidir.

Uzman bir hekim ve ekip tarafından yapılan kaş ekimi sonucunda, kaş ekimi yapıldığını gösterecek herhangi bir belirti, iz oluşmaz ve dışardan bakıldığında ekim yapıldığı fark edilmeyecek derecede doğal bir görünüm elde edilir.

Kaş ekimi fiyatları

Hekim tarafından ekim yapılmadan önce ayrıntılı inceleme yapılarak kişiye özel ve yüze en uygun kaş tasarımı yapıldığından kıl kökü ya da greft sayısı kişiden kişiye farklılık gösterecektir. Bundan dolayı fiyat da değişkenlik gösterecektir. Muayenehanemizi ziyaret ederek operasyon ve fiyat hakkında bilgi alabilirsiniz.